Parlamentul participă, pentru al treilea an consecutiv, la Noaptea Europeană a Muzeelor. Când sunt aşteptaţi vizitatorii
Sursa foto:Parlamentul R. Moldova Vizualizari:

Parlamentul participă, pentru al treilea an consecutiv, la Noaptea Europeană a Muzeelor. Când sunt aşteptaţi vizitatorii

Pentru al treilea an consecutiv, Parlamentul Republicii Moldova participă la Noaptea Europeană a Muzeelor cu un program special. Muzeul Parlamentului îşi va deschide uşile pentru publicul larg la orele 12:00, 14:00 şi 16:00. Accesul în clădire se va face în baza buletinului de identitate, fără a fi necesară o programare prealabilă. 

În scuarul Parlamentului va fi prezentată publicului colecţia de maşini de epocă a Parlamentului. Automobilele de marcă ZIL 41047 şi CIAIKA GAZ 14 au fost, în trecut, folosite pentru transportarea oficialilor de rang înalt, fiind utilizate de foştii preşedinţi Mircea Snegur şi Petru Lucinschi.

Totodată, va fi amenajată expoziţia fotografilor acreditaţi la Parlament. Imaginile surprind momente inedite din viaţa politică a ţării, de la diverse evenimente şi acţiuni desfăşurate la Parlament. 

Pentru vizitatori sunt pregătite şi proiecţii de filme, care reflectă istoria Parlamentului, procesul legislativ şi deschiderea parlamentară. 

Acţiunile se vor desfăşura sâmbătă, 18 mai 2019, cu program la ora 12:00, 14:00, 16:00.

Muzeul Parlamentului Republicii Moldova a fost inaugurat la 23 mai 2017. Printre exponate se regăsesc documente istorice, fotografii, cărţi, o serie de obiecte donate de Casa Regală a României, precum şi cadouri protocolare, primite de deputaţi de-a lungul anilor. 

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment anual, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor.

Similare
RECOMANDĂRI