Opinie: Nouă luni erau suficiente pentru anchetarea furtului miliardului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Opinie: Nouă luni erau suficiente pentru anchetarea furtului miliardului

Pentru anchetarea fraudei bancare erau suficiente şapte-nouă luni, dacă exista voinţă. Totodată, dacă un nou procuror ar ancheta de la zero furtului miliardului, el ar putea face acest lucru pentru că probele nu pot fi distruse, mai ales când este vorba de transferuri băneşti. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

„Eu cunosc o bună parte din foştii mei subalterni şi de la CNA, pe linia Ministerului de Interne, dar şi de la Procuratură. Cunosc foarte bine că sunt oameni profesionişti. Ei într-adevăr n-au posibilitatea să ducă la bun sfârşit acest lucru – ei au indicaţia de a sta pe loc”, spune deputatul socialist Vladimir Ţurcan.

Potrivit lui, audierea în Parlament a procurorului general este importantă din punct de vedere politic pentru a fi întrebat de ce ancheta miliardului nu este încheiată. „Din punct de vedere politic este foarte important de a întreba: „Domnule procuror, nu poţi, nu vrei sau nu ţi se permite?”, susţine parlamentarul.

Vicepreşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Stanislav Pavlovschi, a menţionat că în ceea ce priveşte activitatea bancară, fiecare document se întocmeşte în trei exemplare, în plus, o sursă de probă sunt martorii. „În plus, banii au fost transferaţi de la o bancă la alta, în străinătate şi înapoi, deci, oricum urmele rămân. Problema constă nu în faptul că nu sunt urme sau că este imposibil de dovedit vinovăţia, problema constă în lipsa de voinţă politică”, spune politicianul.

Preşedintele Partidului Liberal Democrat, Tudor Deliu, a menţionat că principalul suspect al furtului miliardului este la libertate, iar procurorii tergiversează finalizarea anchetei. „Şi acest lucru se întâmplă, mie mi se pare, pentru că foarte mulţi implicaţi în furtul miliardului se află astăzi în Parlament, se află azi în sediile unor partide, care nu sunt interesaţi ca adevărul să iasă la suprafaţă”, a notat parlamentarul.
Similare
RECOMANDĂRI