Octavian Ţîcu: Comisia pentru Situaţii Excepţionale ia decizii despre care nimeni nu ştie nimic
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Octavian Ţîcu: Comisia pentru Situaţii Excepţionale ia decizii despre care nimeni nu ştie nimic

Temerea cea mai mare s-a îndeplinit - pandemia şi consecinţele ei medicale şi economice nu ne vor uni. Declaraţia a fost făcută de deputatul Octavian Ţîcu care, într-o postare video pe Facebook, a spus că Comisia pentru Situaţii Excepţionale ia decizii despre care nimeni nu ştie nimic.

Potrivit deputatului, Comisia oferă declaraţii numai despre persoanele îmbolnăvite cu coronavirus, cele decedate şi cele aflate în carantină.

„Nouă nu ni se spune cine organizează această comisie, care îi sunt atribuţiile, care este componenţa nominală şi de ce anume răspunde fiecare în cadrul comisiei”, a spus deputatul.

Octavian Ţîcu a menţionat că ar trebui activat Legislativul ca organ care să ia decizii în situaţii de criză.

„Ce fac toate statele în situaţii de criză? Coagulează toate energiile şi toate resursele să înfrunte pandemia şi consecinţele care vor urma. Ce face Parlamentul Republicii Moldova? Anunţă o şedinţă în care urma să se ia decizii foarte importante, dar acest lucru nu s-a dorit pentru ca Guvernul să purceadă la realizarea unor derogări fără avizul Parlamentului. Evident că ele vor fi neconstitţionale”, a declarat Octavian Ţîcu.

Deputatul a mai menţionat că marea problemă în aceste vremuri este dezorganizarea instituţională şi izolarea guvernării.

„Dodon se crede salvatorul naţiunii? Dodon va fi groparul nostru, pentru că el singur nu ştie ce urmează. Pe noi ne aşteaptă timpuri complicate, pentru că noi nu ştim câţi sunt bolnavi, cine circulă, pe câţi vor îmbolnăvi”; a spus Octavian Ţîcu, care a conchis că actuala guvernare este iresponsabilă şi va îngropa pe toţi, pentru că habar nu are ce face.

 
Similare
RECOMANDĂRI