O tânără riscă amendă, după ce a publicat un video pe TikTok, în care apare în uniformă de poliţist, deşi nu este angajată a IGP
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O tânără riscă amendă, după ce a publicat un video pe TikTok, în care apare în uniformă de poliţist, deşi nu este angajată a IGP

O tânără de 22 de ani riscă amendă contravenţională, între 900 şi 2400 de lei, după ce a publicat pe TikTok un video în care apare îmbrăcată în uniforma Inspectoratului General al Poliţiei „într-o ipostază nedemnă de un angajat cu statut special”. Poliţia spune că a fost sesizată cu privire la acest caz, iar la identificarea tinerei s-a stabilit că aceasta nu este angajată a MAI.

Potrivit poliţiei, tânăra îşi argumentează videoul  faptul că a vrut să-şi crească numărul de urmăritori pe Tik Tok.

Oamenii legii spun că tânăra a încălcat prevederile art. 324 din Codul Contravenţional al Republicii Moldova „Uzurparea de calităţi oficiale prin folosirea ilegală a uniformei cu însemne distinctive, cu simbolica autorităţilor publice sau cu aspect similar ce ar permite confundarea, dacă nu este însoţită de săvârşirea unei infracţiuni” şi riscă o amendă între 900 şi 2400 de lei.

Inspectoratul General al Poliţiei precizează că „nu va tolera denigrarea imaginii instituţiei şi a angajaţilor şi aminteşte cetăţenilor că destinaţia uniformei este alta şi că poate fi purtată doar de persoanele cu statut special, în timpul serviciului”.


Similare
RECOMANDĂRI