Noul Consiliu Regional pentru Dezvoltare Sud şi-a desemnat conducerea
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Noul Consiliu Regional pentru Dezvoltare Sud şi-a desemnat conducerea

Consiliul Regional pentru Dezvoltare Sud (CRD Sud), de legislatura a IV-a, s-a reunit joi, 23 ianuarie, la Cimişlia, în cadrul şedinţei de constituire.

Membrii consiliului au ales o nouă conducere şi au stabilit un plan de acţiuni pentru următoarea perioadă, transmite moldpres.

Prezent la şedinţă, Dorin Andros, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului a subliniat importanţa implicării tuturor membrilor consiliului în procesul de realizare a politicilor de dezvoltare regională. 

Oficialul a anunţat că, în anul curent, va fi lansat un nou concurs de selectare a proiectelor de dezvoltare regională cu finanţare din Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională (FNDR) şi a precizat că ministerul pledează pentru transparenţa alocării mijloacelor financiare.

"Urmează să organizăm un nou apel de propuneri de proiecte şi este primordial să acordăm o mai mare importanţă programelor de dezvoltare economică la nivel regional. Îndemnăm autorităţile publice locale să participe mai activ şi mai responsabil la viitorul apel de propuneri de proiecte şi să se implice plenar în activităţile noastre", a menţionat Dorin Andros.

Cu unanimitate de voturi, preşedinte al CRD Sud a fost ales şeful raionului Basarabeasca, Piotr Puşcari, iar vicepreşedinte - Marcel Cenuşă, preşedintele raionului Cahul.

CRD Sud este o structură regională deliberativă, fără personalitate juridică, constituită cu scopul de a elabora, coordona şi monitoriza politicile de dezvoltare regională. 

Din componenţa CDR Sud fac parte raioanele Ştefan Vodă, Căuşeni, Cimişlia, Basarabeasca, Leova, Cahul, Cantemir şi Taraclia.

Similare
RECOMANDĂRI