ACTUALITATE

Moldsilva: Pădurile din Călăraşi, Hînceşti şi Străşeni vor fi tratate împotriva dăunătorilor

post-img

În a doua jumătate a lunii aprilie şi  prima decadă a lunii mai, în fondul forestier naţional vor avea loc acţiuni de combatere aeriană a dăunătorilor defoliatori, pe o suprafaţă de peste 22,2 mii de hectare.

Potrivit  Agenţiei "Moldsilva", au fost identificate focare de dăunători şi boli pe o suprafaţă de 112,33 mii ha, dintre care focarele cu dăunători defoliatori constituie 103,3 mii ha. 

Situaţia cea mai alarmantă se înregistrează în cadrul entităţilor silvice Întreprinderea pentru Silvicultură Călăraşi, Întreprinderea pentru Silvicultură Hînceşti-Silva, Întreprinderea Silvo Cinegetică Străşeni. 

Agenţia "Moldsilva", informează că preparatele folosite în procesul combaterii aeriene sunt biologice şi nu sunt dăunătoare şi periculoase pentru viaţa omului şi pentru fauna sălbatică.

În acelaşi timp, proprietarii de prisăci din preajma zonelor forestiere unde va avea loc combaterea aeriană sunt atenţionaţi să închidă familiile de albine în zilele respective sau să reamplaseze stupina la o distanţă de 10 km de locul unde se execută tratamentul. De asemenea, este interzisă aflarea animalelor domestice pe teritoriul supus tratamentului, fiind recomandat şi populaţiei să evite în această perioadă odihna în pădure.


Detalii despre sectoarele din fondul forestier unde se vor petrece acţiuni de combatere a defoliatorilor prin pulverizare aeriană le găsiţi AICI.

„Combaterea dăunătorilor este o componentă importantă în managementul integrat al sectorului forestier, iar acţiunile ce urmează a fi întreprinse vor avea un impact pozitiv şi asupra suprafeţelor agricole adiacente prin suprimarea focarelor de dăunători, care inevitabil pot afecta şi terenurile agricole”, dă asigurări Moldsilva.

Cu privire la ziua exactă a petrecerii acţiunilor de pulverizare aeriană şi a sectoarelor ce urmează a fi parcurse Moldsilva va veni cu informaţii suplimentare.