Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministrul Economiei: Peste 900 de km de drumuri din 1200 de localităţi, vor fi reparate până în luna noiembrie

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Sergiu Răilean, promite că până în luna noiembrie a acestui an, în peste 1200 de localităţi din Republica Moldova vor fi reparate drumurile., El a precizat că programul guvernamental "Drumuri bune pentru toţi" continuă, iar lucrările de reconstrucţie vor începe chiar de mâine.

SERGIU RĂILEAN, ministrul Economiei şi Infrastructurii: „Vom continua să reparăm drumurile din centrele raionale, din sate, ca să aducem drumul până la poarta fiecărui cetăţean. Astfel, până în luna noiembrie, a anului curent, locuitorii a peste 1200 de localităţi pe întreg teritoriul Republicii Moldova, vor beneficia peste 900 de km de drumuri bune reparate”.

Astăzi, Administraţia de Stat a Drumurilor a semnat primele patru contracte cu firmele care se vor ocupa de execuţia lucrărilor.  

SERGIU RĂILEAN, ministrul Economiei şi Infrastructurii: „Întreprinderile cu care vom semna astăzi contractele vor asigura reparaţia a peste 243 de km de drumuri publice, în valoare de 222 milioane de lei. Sectoarele de drum au fost selectate conform propruneril autorităţilor publice locale de nivelul 1, fiind luat în consideraţie numărul populaţiei, conexiunea cu grădiniţele, şcolile, agenţii economici”.

Banii vor fi alocaţi din bugetul de stat, şi sunt prevăzuţi pentru programul "Drumuri Bune 2020" aprobat deja de Guvern în luna mai. Pentru continuarea programului, a fost alocată suma totală de un miliard 375 milioane de lei. La realizarea lucrărilor vor fi implicaţi 5 mii de muncitori şi peste 500 de utilaje.
Similare
RECOMANDĂRI