Ministerul Sănătăţii a reactivat circa 500 paturi pentru pacienţii confirmaţi cu COVID-19
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministerul Sănătăţii a reactivat circa 500 paturi pentru pacienţii confirmaţi cu COVID-19

Situaţia epidemiologică la nivel naţional este una nefavorabilă, înregistrându-se în ultimile 3 săptămâni o creştere alarmantă a numărului de cazuri noi de COVID-19. Totodată, este în creştere şi numărul de cazuri grave, care necesită internare în instituţiile medico-sanitare spitaliceşti.

Pentru a face faţă situaţiei epidemiologice, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a reactivat circa 500 paturi în cadrul instituţiilor republicane, municipale şi raionale, pentru pacienţii confirmaţi cu COVID-19.

Astfel, a fost reactivat 150 paturi la Spitalul Municipal de Ftiziopneumologie, 60 paturi la Dispensarul Republican de Narcologie şi 21 paturi la spitalul raional Ialoveni.

Spitalul Clinic al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a suplimentat numărul de locuri existente cu 20 paturi, Spitalul de Stat cu 10 paturi, Spitalul Clinic Republican cu 67 de paturi (inclusiv 7 terapie intensivă). Sunt în proces de pregătire pentru activare alte 50 de paturi de către Dispensarul Republican de Narcologie, 12 paturi de către Spitalul Clinic de Boli Infecţioase.

În raioanele cu un număr de cazuri sporite de COVID-19, continuă procesul de  reprofilare a paturilor. Astfel, Spitalul raional Taraclia, a fost reprofilat în spital cu profil COVID-19. La fel, a fost suplinit numărul de paturi în Spitalul Raional Edineţ şi Spitalul Clinic din Bălţi.

În acest context, este extrem de important să ne mobilizăm eforturile, atât autorităţile, cât şi întreaga societate, să respectăm măsurile recomandate de specialişti pentru a ajuta medicii dar şi sistemul de sănătate să facă faţă situaţiei.     

Vă îndemnăm să fiţi vigilenţi şi să aveţi grijă de sănătatea Dvs. şi a celor din jur.

Respectaţi măsurile de protecţie:

-Purtaţi masca de protecţie

– Păstraţi distanţa fizică de minim 1 m între persoane

– Evitaţi aglomeraţiile

– Spălaţi-vă cât mai des pe mâini sau dezinfectaţi-le

– Staţi acasă.

La moment, în cadrul instituţiilor medico-sanitare spitaliceşti sunt internaţi 3.344 de pacienţi confirmaţi cu infecţia COVID-19, dintre care 292 în stare extrem de gravă (49 pacienţi sunt conectaţi la aparate de respiraţie asistată). În tratament la domiciliu cu forme uşoare şi moderate de COVID-19, se află 5 647 de persoane, iar 16 190 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Similare
RECOMANDĂRI