Mihail Popşoi s-a întâlnit cu vicemareşalul Sejmului Republicii Polone, Ryszard Terlecki şi preşedintele Comisiei pentru politică externă din cadrul Sejmului, Marek Kuchciński
Sursa foto:parlament.md Vizualizari:

Mihail Popşoi s-a întâlnit cu vicemareşalul Sejmului Republicii Polone, Ryszard Terlecki şi preşedintele Comisiei pentru politică externă din cadrul Sejmului, Marek Kuchciński

Vicepreşedintele Parlamentului, Mihail Popşoi a avut o întrevedere cu vicemareşalul Sejmului Republicii Polone, Copreşedintele Adunării Parlamentare a Republicii Polone şi a Republicii Moldova, Ryszard Terlecki şi cu preşedintele Comisiei pentru politică externă din cadrul Sejmului Republicii Polone, Marek Kuchciński. Întâlnirea a avut loc în oraşul Karpacz, Republica Polonă, unde Mihail Popşoi, în calitate de Copreşedinte al Adunării Parlamentare a Republicii Moldova şi a Republicii Polone participă la Conferinţa ”Europa Carpaţilor”, în cadrul Celui de-al 30-lea Forum economic.

Oficialii au discutat despre relaţiile dintre Polonia şi Republica Moldova, pledând pentru intensificarea cooperării în diverse domenii.

”Acum valorificăm oportunităţile care s-au deschis în faţa Republicii Moldova. Parteneriatul bilateral cu Polonia va aduce beneficii reale cetăţenilor noştri prin investiţii poloneze care să ofere locuri de muncă sigure şi bine plătite. Experienţa Poloniei în domeniul agricol şi dezvoltării infrastructurii este valoroasă pentru noi”, a spus Mihail Popşoi.

În cadrul conferinţei, vicepreşedintele Parlamentului, Mihail Popşoi, a susţinut un discurs la Sesiunea plenară în cadrul Celui de-al 30-lea Forum economic – “Lumea după pandemie. Economie, Suveranitate, Solidaritate”. 

”Cooperarea globală este unica soluţie pentru ieşirea din criza pandemică. Soluţiile la nivel naţional trebuie coordonate şi conjugate cu eforturile internaţionale”, a declarat vicepreşedintele Parlamentului.

Mihail Popşoi a participat în calitate de vorbitor şi în cadrul panelului de discuţii cu tematica ”30 de ani de libertate a ţărilor din Europa Centrală şi consolidarea cooperării regionale”.

”Republica Moldova şi-a stabilit vectorul strategic de integrare europeană. Cetăţenii noştri sunt determinaţi să revină în marea familie europeană. Acest lucru nu este îndreptat împotriva cuiva, dar este o alegere legitimă a oamenilor. Valorificăm toate oportunităţile de colaborare regională în interesul naţional al Republicii Moldova pentru a spori atractivitatea investiţională şi pentru a deschide noi locuri de munca acasă în ţara noastră”, a punctat Mihail Popşoi.

În perioada 7-10 septembrie, vicepreşedintele Parlamentului participă la Conferinţa ”Europa Carpaţilor”, în cadrul Celui de-al 30-lea Forum economic. Evenimentul a întrunit membri ai Parlamentului European, reprezentanţi ai guvernelor din regiunea carpatică, deputaţi, agenţi economici importanţi din mai multe ţări.

Similare
RECOMANDĂRI