Mihai Popşoi: Guvernul  a aprobat azi amânarea cu 6 luni a controlului vamal comun la Cuciurgan. Acestea sunt roadele întâlnirii dintre Igor Dodon şi “preşedintele Transnistriei”
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

Mihai Popşoi: Guvernul a aprobat azi amânarea cu 6 luni a controlului vamal comun la Cuciurgan. Acestea sunt roadele întâlnirii dintre Igor Dodon şi “preşedintele Transnistriei”

Guvernul a aprobat astăzi extinderea cu 6 luni a termenului în care agenţii economici din stânga Nistrului li se permite traversarea punctului de trecere a frontierei de stat Pervomaisk-Cuciurgan, Goianul Nou-Platonovo şi Novosaviţkoe-Cuciurgan, pentru efectuarea procedurilor de vămuire a mărfurilor, fără perceperea drepturilor de import sau export, fără aplicarea măsurilor de politică economică, prohibiţiilor, cu condiţia rămânerii mărfurilor pe teritoriul necontrolat de organele constituţionale.

Prelungirea termenului (iniţial 1 august, acum 1 februarie 2021) „derivă din situaţia epidemiologică determinată de infecţia COVID din cauza căreia a fost limitată activitatea agenţilor economici şi a instituţiilor”, se spune în argumentarea proiectului.

Deputatul Mihai Popşoi spune că, decizia de a amâna cu 6 luni a controlului vamal comun la Cuciurgan a fost „rodul întâlnirii recente dintre Igor Dodon şi liderul separatist de la Tiraspol Vadim Krasnoselski.

„Guvernul pe furiş a aprobat azi amânarea cu 6 luni a controlului vamal comun la Cuciurgan. Contrabanda este mai presus de orice. Banii mai presus de reglementarea conflictului. Acestea sunt roadele intilnirii recente dintre Igor Dodon şi “preşedintele” Transnistriei.

Acest gest al guvernului este o noua cedare unilaterală, o trădare a intereselor Republicii Moldova. Pe lângă profituri ilicite din contrabandă, scopul lui Dodon este să îndulcească Tiraspolul pentru a oferi în schimb cât mai multe voturi în prezidenţiale. Ce i-a mai rămas lui Dodon să vândă până în noiembrie?”, se întreabă Mihai Popşoi.

Similare
RECOMANDĂRI