Metale şi pietre preţioase, introduse prin contrabandă în ţară şi puse în circulaţie. Oamenii legii au efectuat ieri mai multe percheziţii
Sursa foto:foto simbol Vizualizari:

Metale şi pietre preţioase, introduse prin contrabandă în ţară şi puse în circulaţie. Oamenii legii au efectuat ieri mai multe percheziţii

Procuratura Anticorupţie, de comun cu Inspectoratul Naţional de Investigaţii al IGP al MAI, au efectuat, în cursul zilei de ieri, peste 24 de percheziţii în Capitală şi la Cahul într-un dosar, iniţiat pentru ”corupere pasivă”, ”corupere activă” şi ”fals în acte publice”.

Mai multe persoane sunt suspectate de punerea ilegală în circulaţie a articolelor din metale şi pietre preţioase, în proporţii deosebit de mari, introduse ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, în lipsa unor acte de provenienţă.

Prin intermediul companiilor gestionate, figuranţii ar fi prezentat, în intervalul anilor 2017 – 2020, de mai multe, ori una şi aceeaşi factură, dar şi alte acte false la IP ”Camera de Stat pentru Supravegherea Marcării”.
 
Astfel, bănuiţii au creat aparenţe privind provenienţa legală a articolelor din metale şi pietre preţioase, după care reprezentanţii IP ”Camera de Stat pentru supraveghere marcării”, le marcau, iar ulterior erau puse în circuit comercial.

În total, opt persoane figurează în respectiva cauză penală, printre ei: directorul IP CSSM, precum şi 7 administratori a 5 companii. Majoritatea din ei au fost deja audiaţi şi recunoscuţi în calitate de bănuiţi, pe parcursul zilei de astăzi, procurorii urmând să finalizeze audierile tuturor figuranţilor cu atribuirea statutului procesual corespunzător.

Persoanele sunt cercetate în libertate.

Urmărirea penală continuă, procurorii urmând să dispună efectuarea mai multor expertize, inclusiv, cu stabilirea cantităţii şi valoarea exactă a articolelor, ilegal marcate şi puse în circuit.
Similare
RECOMANDĂRI