Mesajul premierului României, Florin Cîţu, cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mesajul premierului României, Florin Cîţu, cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni

Premierul României, Florin Cîţu, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni.

”Astăzi, în ultima duminică din luna mai, este sărbătoarea românilor de pretutindeni, oameni pe care viaţa i-a purtat pe alte meleaguri, fie stabiliţi în alte ţări, fie plecaţi temporar, să studieze sau să muncească, sau comunităţi istorice ale românilor din afara graniţelor.

Ne bucurăm ori de câte ori sunt apreciaţi acolo unde trăiesc. Probabil că mulţi dintre noi cunoaştem sau am auzit despre români care pot fi adevărate exemple de integrare socială şi profesională acolo unde trăiesc, dar care nu şi-au uitat tradiţiile, limba şi cultura. Îşi simt rădăcinile tot aici, în România, oricât de mare ar fi distanţa care îi desparte de locurile natale şi de cei dragi, şi sunt adevăraţi ambasadori ai identităţii noastre naţionale şi ai spiritului românesc. În acelaşi timp, prin experienţa pe care au dobândit-o în anii de muncă şi de studiu pe care i-au petrecut în afara ţării, ei pot fi un potenţial preţios de resurse umane pe care îl putem valorifica în direcţia dezvoltării dacă vom le oferi perspective reale în România.

Reformele pe care le vom implementa în perioada post-pandemie reprezintă o oportunitate prin care putem relansa economia, în beneficiul tuturor românilor. Pentru compatrioţii noştri din diaspora plecaţi în căutarea unui trai mai bun, îmi doresc ca aceste reforme să le redea încrederea în capacitatea statului român de a crea şi susţine mecanisme favorabile dezvoltării, iar cei care doresc să revină în ţară să simtă că beneficiază de şanse şi în România.

La mulţi ani, românilor de pretutindeni!”

Amintim că Ziua Românilor de Pretutindeni este sărbătorită în ultima duminică a lunii mai, începând cu anul 2015, anul acesta fiind marcată la 30 mai.
Similare
RECOMANDĂRI