Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Masca de protecţie devine obligatorie şi în spaţiile deschise din Bucureşti

Centrul vechi al Bucureştiului, pieţele, târgurile, staţiile de autobuz, de tren şi autogările sunt câteva dintre locurile în care oamenii sunt obligaţi să poarte mască de protecţie. Decizia urmează să intre în vigoare în cel ai scurt timp, anunţă autorităţile.

Decizia a fost adoptată cu unanimitate de voturi de Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

Centrul Vechi al Capitalei a fost primul inclus de autorităţi pe lista spaţiilor deschise în care masca devine obligatorie. De asemenea, în Capitală, masca se va purta în pieţe, târguri şi expoziţii pe toată durata orelor de funcţionare, nu doar dimineaţa şi seara, aşa cum propusese iniţial DSP.

În plus, staţiile de autobuz şi de taxi, gările şi autogările sunt locuri în care eşti obligat să porţi masca.

Pentru organizatorii de evenimente s-a stabilit obligativitatea de a pune la dispoziţia publicului măşti de protecţie. Măştile vor fi purtate pe toată durata manifestărilor, de la accesul în zonă şi până la ieşire.

Diana Dumitraşcu, jurnalist TVR: "Cu această decizie, Bucureştiul se adaugă aşadar pe lista celor peste 20 de judeţe din România în care masca de protecţie devine obligatorie în spaţiile deschise în anumite condiţii".

Constanţa, Galaţi, Teleorman, Arad sau Iaşi sunt câteva dintre judeţele în care măsura e deja aplicată, pe fondul creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus.

Bucureştiul conduce în topul oraşelor cu tot mai multe cazuri de la o zi la alta. Odată cu obligativitatea purtării măştii de protecţie sporesc şi controalele.

Amenda minimă pentru cei care nu-şi acoperă nasul şi gura în spaţiile publice deschise aglomerate este de 500 de lei.

 
Similare
RECOMANDĂRI