Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu va fi al şaselea şef de stat şi prima femeie preşedinte al R. Moldova

Maia Sandu este prima femeie preşedinte din istoria Republicii Moldova. Şi-a făcut studiile la Academia de Studii Economice şi a fost consilier al Directorului Executiv al Băncii Mondiale, în Washington, Statele Unite ale Americii. Îi place să meargă la munte şi are un stil vestimentar inspirat de la cancelarul german, Angela Merkel.  

Maia Sandu are 48 de ani şi s-a născut în satul Risipeni, Făleşti. După absolvirea Academiei de Studii Economice din Chişinău, a urmat Facultatea Kennedy de Guvernare şi Administraţie Publică de la Harvard, Statele Unite ale Americii. A fost ministru al Educaţiei în perioada 2012-2015. A înfiinţat  Partidul Acţiune şi Solidaritate şi a fost şi premier în perioada iunie-noiembrie 2019.

Maia Sandu a dat dovadă de tărie de caracter în mai multe situaţii critice, şi a arătat că are şi simţul umorului.

Ştie să fie şi autoironică.

MAIA SANDU (18 octombrie 2020):  "Unii oameni in genere ma întreabă, dar ce poate face un preşedinte de 40 de kilograme? Şi eu va spun, un preşedinte  un responsabil onest responsabil si care tine la omeni, si care ţine la oameni la ţara noastră."

În mai multe interviuri Maia Sandu a mărturisit că, în copilărie, îi plăcea să-şi petreacă timpul cu părinţii iar în vacanţă merge la munte, în România.

„Am fost acum câteva zile la Ceahlău, am urcat Ceahlau, 3 zile jumatate. Spre bucuria mea, cat eram acolo dupa ce am postat, pentruu ca a fost vreme buna, am primit invitaţie de la moldoveni, care au acolo case de vacante si m-au invitat.”

Îi place să citească, iar ţinutele pe care le poartă sunt inspirate de la cancelarul german Angela Merkel.

MAIA SANDU preşedinte ales: „Învăţ de la Angela Merkel, în special după întâlnirea pe care am avut cu ea anul trecut, o respect foarte mult”.

Deşi este mereu sobră şi elegantă, pe reţelele sociale au apărut şi fotografii în care liderul PAS apare îmbrăcată într-o rochie romantică.

Maia Sandu va fi al 6-lea şef de stat al Republicii Moldova, şi prima femeie preşedinte.
 
Similare
RECOMANDĂRI