Maia Sandu, la Punctul pe AZi: Susţin abordarea României în ce priveşte schimbarea logicii investiţiilor în Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu, la Punctul pe AZi: Susţin abordarea României în ce priveşte schimbarea logicii investiţiilor în Republica Moldova

Prezentă în platoul emisiunii Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA, liderul PAS a declarat că Igor Dodon şi actualul Guvern au reuşit să izoleze Republica Moldova în două săptămâni şi că susţine abordarea Guvernului României, care a anunţat o schimbare a logicii investiţiilor în Republica Moldova.

Liderul PAS a declarat că deja sunt probleme cu finanţarea bugetului şi cu proiectele investiţionale, fără de care Republica Moldova nu poate progresa.

„Un an-doi, lucrurile vor mai merge aşa, dar se vor înrăutăţi. Izolarea dăunează. Pe de altă parte, eu susţin această abordae a Guvernului României, dar şi a altor donatori. Eu cred că trebuie să existe instrumente de sprijin la nivel local, atunci când la Chişinău este un guvern corupt”, a spus Maia Sandu.

Potrivit liderului PAS, banii donatorilor pot finanţa proiecte la nivel central doar atunci când există un guvern responsabil.

„E mai complicat de alocat resursele financiare la nivelul administraţiei publice locale decât la nivel central, iar asta înseamnă mecanisme mai complexe pentru donatori, dar pe termen mediu şi lung vom vedea rezultate”, a spus Maia Sandu.

Liderul PAS a mai menţionat că a fost surprinsă de sondajul care va fi dat publicităţii săptămâna viitoare şi care arată că o mare parte a cetăţenilor Republicii Moldova consideră Rusia ca fiind un mare donator, ceea ce nu este adevărat.

„Acesta este efectul propagandei, pe de o parte, dar şi a informării insuficiente despre proiectele pe care le-a realizat România şi nu doar, pentru că şi în cazul SUA este greşită percepţia. Oamenii cred că SUA ne-a oferit mult mic ajutor decât în realitate”, a spus Maia Sandu.

Liderul PAS a mai spus că partenerii externi ai Republicii Moldova se simt minţiţi de Igor Dodon şi din acest motiv au schimbat situaţia finanţărilor.
Similare
RECOMANDĂRI