ACTUALITATE

Magazinele sunt deja pline de bucate şi decoraţiuni pascale

Înaintea sărbătorilor de Paşti, magazinele sunt deja pline cu tot felul de bucate şi decoraţiuni pascale: lumânări, coşuri cu flori, ierpuraşi sau veselă. Nici în acest an, nu lipsesc de pe rafturi dulciurile din ciocolată în formă de ouă, miel, pui sau iepure.

Compoziţii florale, feţe de masă, tacâmuri, veselă, iepuraşi sau lumânări. Toate sunt la mare căutare pentru decorarea meselor de Paşti în diferite stiluri: clasic, rustic sau chiar scandinav. Tot mai apreciat e contrastul de culori al obiectelor decorative.

IANA DOMBROVSCHI, PR manager: „Ca o tendinţă în anul acesta sunt culori pastelate, culori de lemn, foarte liniştite, avem foarte multe decoraţiuni pentru casă şi anume pentru bucătărie.  Avem suporturi pentru ouă, coroniţe, lumânări, chiar avem şi pentru copii.  Avem veselă pentru masă de sărbătoare, de exemplu este o altă tendinţă”.
 
IRINA MIHAILICI, reporter TVR MOLDOVA: „În magazine mai găsim şi ornamente pentru living sau dormitor. Aici spre exemplu avem un iepure decorativ, flori, lumânări, jucării moi, cât şi plapume cu tematica sărbătorii.”.

Administratorii magazinelor spun că în acest an oamenii au început să se pregătească din timp de sărbătorile pascale.

IANA DOMBROVSCHI, PR manager: „Restricţiile îi face pe oameni dimpotrivă să cumpere mai mult şi de exemplu avem unităţi care sunt deja epuizate”.

Şi în fabricile de ciocolată se pregătesc de zor figurine. Sunt foarte căutate ouăle decorate cu semnul crucii sau cu flori, inclusiv coşuleţele cu dulciuri, numai bune pentru a fi oferite în dar.

MARINA CEBAN, director, fabrică de ciocolată: „Tendinţele în arta ciocolateriei sunt cumva dictate de formele 3 D, iată avem şi noi aceşti iepuraşi în format 3D, mai sunt şi ouă colţurate. Şi în materie de ambalaj avem folierea, iată aşa ouă spectaculos ambalate. Acesta e oul cu surpriză, avem mai multe tipuri de surprize pe interior. O să îl deschid ca să îl vedeţi, surpriza este comestibilă”.

Directorul companiei spune că anul trecut de sărbătorile pascale, fabrica a fost închisă din cauza pandemiei, ceea ce le-a adus multe pierderi. Anul acesta însă, angajaţi lucrează cu spor pentru a reuşi să îndeplinească comenzile tuturor clienţilor.

MARINA CEBAN, director, fabrică de ciocolată: „Este mare forfotă, exact ca în stupul de albini, fiecare albinuţă munceşte de cu zor, la figurina sa, sau la produsul pe care trebuie să îl facă, cineva modelează, cineva decorează, cineva ambalează”.

 Ouăle de ciocolată pentru sărbătoarea de Paşti costă în acest an între 17 şi 300 de lei, în funcţie de mărime şi greutate.