VIDEO.UPDATE. Blocul ACUM vrea să afle cine au fost organizatorii evenimentelor din 7 aprilie 2009
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO.UPDATE. Blocul ACUM vrea să afle cine au fost organizatorii evenimentelor din 7 aprilie 2009

Deputaţii fracţiunii ACUM Platforma DA, Dinu Plângău şi Liviu Vovc, propun constituirea unei comisii de anchetă cu privire la evenimentele din 7 aprilie 2009.

„Constatăm cu mare regert că după mai bine de 10 ani până în prezent nimeni nu a fost tras la răspundere. Comisia îşi propune să afle cine au fost organizatorii acelor evenimente,” a spus deputatul Dinu Plângău.

Deputaţii spun că această comisie are menirea să stabilească dacă funcţionarii de stat de atunci sunt în continuare în funcţii publice şi de ce nu sunt la puşcărie.

„Persoane care se aflau atunci la conducere fac parte din actuala majoritate parlamentară,”  a menţionat deputatul Liviu Vovc.

În cadrul secretariatului Parlamentului urmează să fie înregistrat, astăzi, proiectul de hotărâre, cu privire la constituirea Comisiei de anchetă.

Amintim că anul acesta se împlinesc zece ani de la evenimentele din 7 aprilie 2009. Protestele tinerilor care au degenerat în devastarea clădirile Parlamentului şi a Preşedinţiei.

Protestele de la 7 aprilie 2009 au avut loc în urma alegerilor parlamentare din R. Moldova desfăşurate pe 5 aprilie, în rezultatul cărora Partidul Comuniştilor, aflat atunci la guvernare, acumulase aproape 50% din voturi.

 


Similare
RECOMANDĂRI