Litvinenco despre prezidenţiale: Scopul nostru major este debarcarea de la putere a lui Igor Dodon
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Litvinenco despre prezidenţiale: Scopul nostru major este debarcarea de la putere a lui Igor Dodon

După ce Platforma DA a anunţat că insistă pe un candidat comun, din afara politicului, al forţelor democratice, pentru alegerile prezidenţiale din 2020, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a venit cu o reacţie în care spune că scopul PAS este debarcarea de la putere a lui Igor Dodon iar la alegerile prezidenţiale din toamnă PAS va sprijini un candidat integru, luptător cu corupţia şi creditat cu cele mai mari şanse de cetăţenii ţării pentru a-l învinge pe Dodon.

„Scopul nostru major acum este debarcarea de la putere a lui Igor Dodon. Pentru că el este cel ce vrea să captureze instituţiile statului după modelul lui Plahotniuc. La alegerile prezidenţiale, PAS va sprijini un candidat integru, luptător cu corupţia şi creditat cu cele mai mari şanse de cetăţenii ţării pentru a-l învinge pe Dodon,” a scis Litvinenco pe pagina sa de facebook.

Potrivit unui comunicat emis astăzi, Platforma Demnitate şi Adevăr insistă pe înaintarea unui candidat apartinic comun al forţelor politice democratice pentru alegerile prezidenţiale din 2020. În acest sens, PDA a venit cu un apel către forţele politice democratice privind identificarea unui candidat apartinic comun în perspectiva alegerilor prezidenţiale din 2020.

Menţionăm că anterior, liderul PAS, fostul premier al R. Moldova, Maia Sandu, a declarat că nu exclude faptul că va participa la alegerile prezidenţiale. Mai mult, Sandu a afirmat că există probabilitatea să dueleze cu Andrei Năstase în cursa pentru fotoliul de preşedinte.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat cu puţin timp în urmă că deocamdată nu a luat o decizie referitor la participarea sa la scrutinul prezidenţial din anul acesta.

Amintim că Maia Sandu a candidat la alegerile prezidenţiale din 2016. Sandu a acces în turul II, unde a fost învinsă de Igor Dodon.

Viitoarele alegeri prezidenţiale în Moldova urmează să fie organizate în toamna anului 2020.

Amintim că Preşedintele Republicii Moldova este ales în mod direct de către cetăţeni pe un mandat de patru ani.

Similare
RECOMANDĂRI