Lista celor nouă candidaţi la două fotolii vacante la Curtea Constituţională din partea CSM
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Lista celor nouă candidaţi la două fotolii vacante la Curtea Constituţională din partea CSM

Nouă candidaţi s-au înscris în concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru cele două funcţi de judecător la Curtea Constituţională din partea CSM.

Este vorba despre Teodor Cârnaţ, Vladimir Grosu, Oleg Potârniche, Sergiu Băieşu, Eduard Boişteanu, Mihai Corj, Tatiana Răducanu, Eduard Ababei şi Andrei Coca.

Astăzi este ultima zi în care doritorii de a accede la funcţia de judecător CC din partea CSM mai pot depune dosarul de participare.

Teodor Cârnaţ este în prezent profesor universitar la Facultate de Drept din cadrul USM. Anterior acesta a ocupat funcţia membru al CSM, fiind desemnat din rândul profesorilor de drept. 

În scrisoare sa de motivare depusă în concurs, Cârnaţ precizează că îndeplineşte toate condiţiile de eligibilitate pentru a ocupa funcţia de judecător constituţional.

Vladimir Grosu, la rândul său, este jurist, doctor în drept şi conferenţiar universitar. În prezent acesta este avocat şi exercită interimatul funcţiei de şef al Departamentului de Drept Penal al Facultăţii de Drept din cadrul USM.

În scrisoarea de motivare depusă în concurs, fostul ministru al Justiţiei susţine că deţine o experienţă suficient de diversă de activitate, motiv pentru care a decis să pretindă la postura de judecător constituţional.

 La 16 iulie va fi organizată proba interviului, după care se vor anunţa căştigătorii.

Concursuri pentru desemnarea celorlalţi patru judecători constituţionali au fost anunţate şi de către Parlament şi Guvern.

Similare
RECOMANDĂRI