Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Judecătorii au emis un mandat de arest preventiv pe numele lui Vladimir Plahotniuc

Judecătorii au emis astăzi un mandat de arest preventiv pe numele lui Vladimir Plahotniuc. Fostul lider PDM este, în opinia procurorilor, principalul beneficiar în Furtul Miliardului şi i-au întocmit trei capete de acuzare – constituirea unei organizaţii criminale, escrocherie şi spălare de bani. Cererea de extrădare către Interpol nu a fost trimisă, aşa cum a promis procurorul general în urmă cu 4 zile.

Procurorii spun că următoarele acţiuni se desfăşoară, în mod special, pentru găsirea lui Vlad Plahotnicuc. Detaliile anchetei nu au fost făcute publice, iar cererea de extrădare nu a fost deocamdată trimisă către Interpol. Documentele trebuie traduse în limba engleză. 

DUMITRU RAILEANU, procuror PCCOCS: "Cu Interpolul, desigur, colaborăm. Este o instituţie care nemijlocit se ocupă de aceste aspecte, alte detalii nu vă putem oferi".

În urmă cu câteva zile, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a spus despre Vladimir Plahotniuc că ar fi principalul beneficiar în furtul miliardului. Din acest motiv i-au fost prezentate trei capete de acuzare: crearea unei organizaţii criminale, escrocherie şi spălare de bani, toate săvârşite în proporţii deosebit de mari. Potrivit lui Stoianoglo, procuratura dispune de probe incontestabile care indică faptul că Plahotniuc este beneficiarul banilor obţinuţi sub formă de credite de la Banca de Economii iar faptele s-au produs prin intermediul grupului Şor. Vladimir Plahotniuc a plecat din Republica Moldova în vara anului 2019, imediat după ce partidul său a cedat puterea.
Similare
RECOMANDĂRI