Ion Hadârcă: Următorul edificiu care ar putea fi renovat cu ajutorul României este Teatrul Naţional "Mihai Eminescu"
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ion Hadârcă: Următorul edificiu care ar putea fi renovat cu ajutorul României este Teatrul Naţional "Mihai Eminescu"

S-ar putea ca următorul edificiu renovat cu ajutorul Guvernului român să fie Teatrul Naţional "Mihai Eminescu", care are multe probleme. Declaraţia a fost făcută de senatorul în Parlamentul României Ion Hadârcă, invitat al emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

"Sunt nişte obiecte culturale foarte importante pentru Republica Moldova şi pentru menţinerea spiritului românesc în spaţiul acesta. Lucrurile acestea se fac cu anumite sacrificii. Cunosc realităţile din România şi ştiu că acolo sunt probleme. Cu toate acestea, din puţinul care îl are bugetul României se investeşte şi se asigură această etapizare concretă, acţiuni reale care sunt în beneficiul tuturor cetăţenilor, nu doar români, care trebuie să conştientizeze că România este unicul partener şi este unica sursă care ar putea să aducă o schimbare în bine în spaţiul acesta foarte controversat şi mereu sfâşiat de campanii electorale," a menţionat Ion Hadârcă. 
 
Senatorul a mai declarat că va face o interpelare către Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, în legătură cu singura şcoală română din Taraclia care riscă se fie închisă.
Similare
RECOMANDĂRI