Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maşinile parcate neregulamentar vor fi evacuate

Inspectoratul Naţional de Patrulare din Republica Moldova poate, în sfârşit, să evacueze maşinele parcate neregulamentar. A fost aprobat regulamentul şi a fost publicat în Monitorul Oficial. Deci mare atenţie - cei care vor parca ilegal se pot trezi cu automobilul luat pe sus şi dus într-o parcare specială. În curând se vor lansa şi licitaţiile pentru a desemna firma care se va ocupa de evacuarea maşinilor.

„În ce situaţii mijlocul de transport se ridică. 1. Persoana este în stare de ebritate sau narcotică şi mijlocul nu poate cineva să vină să o ia, atunci maşina se ridică şi se duce la parcare specială”, a spus VIOREL CERNĂUŢEANU, şef Direcţia Juridică IGP

Maşina va fi evacuată şi atunci când conducătorul a lăsat-o în locuri interzise şi încurcă traficului rutier fie cel al pietonilor.

„Noi avem la ziua de azi cazuri că maşina stă parcată ilegal, iar conducătorul nu vine pentru că ştie că nu i se poate face nimic la acel oment. Poliţistul poate sta şi patru ore lângă acea maşină şi să nu poate face nimica”, a spus VIOREL CERNĂUŢEANU, şef Direcţia Juridică IGP

Odată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi, procedura de ridicare, transportare, depozitare şi restituire a mijloacelor de transport va fi realizată de agenţii economici care urmează a fi stabiliţi de către Inspectoratul General al Poliţiei în urma unei licitaţii publice.

Aceasta va fi lansată după data de 10 august. Una dintre cerinţe este ca firma să deţină un spaţiu pentru depozitarea maşinelor evacuate pentru minimum 500 de automobile. Taxa va fi stabilită ulterior în funcţie de costurile acestui serviciu.  

Mecanismul de reglementare pentru evacuarea automobilelor a fost creat timp de doi ani după aboptarea legii.
Similare
RECOMANDĂRI