Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Încet, dar sigur, femeile îşi fac loc în lumea afacerilor. Programul „Femei în Afaceri" a finanţat 379 de proiecte

Încet, dar sigur, femeile îşi fac loc în lumea afacerilor. Astăzi, 97 de antreprenoare au primit finanţare nerambursabilă prin intermediul programului de stat "Femei în Afaceri". În total, vor fi finanţate proiecte în valoare totală de 12,3 milioane de lei. Investiţia considerabilă a statului ar trebui să genereze 18 milioane de lei în economia naţională, dar şi să creeze 230 de locuri de muncă noi.

Cu un copil în braţe, Lidia Moisei a venit azi să semnze contractul de finanţare. Astfel, ea face primii paşi în afaceri. Îşi va deschide propria compania de sisteme de securitate. Va monta camere video şi va monitoriza siguranţa clienţilor lor.

Lidia a primit un grant de 165 de mii de lei. De aceeaşi sumă va beneficia şi Marina Focşa. Femeia este din satul Trifăuţi, raionul Soroca. Întreaga familie activează în domeniul apiculturii de mai bine de 5 ani, iar acum vor să-şi extindă afacerea. Vor începe să creeze stupi bio.

49% dintre proiectele investiţionale aprobate astăzi sunt din industria prelucrătoare, alte 41% sunt activităţi de prestări servicii, iar 10% sunt din agricultură şi zootehnie.

Prezent la eveniment, ministrul Economiei a apreciat curajul proaspetelor femei de afaceri pentru faptul că s-au avântat în acest domeniu deloc uşor.

Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană şi gestionat de Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii. Până în prezent, prin intermediul Programului "Femei în Afaceri" au fost finanţate 379 de proiecte investiţionale. În Republica Moldova, 27% dintre afaceri sunt conduse de femei, cifră care este una optimistă comparativ cu media ţărilor UE.
Similare
RECOMANDĂRI