Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Oamenii îşi frâng picioarele şi maşinile pe strada 31 August

În timp ce unii vor să cheltuie zeci de milioane de lei pentru reabilitarea Memorialului "Eternitate", oamenii îşi frâng picioarele şi maşinile pe strada 31 August, din centrul Chişinăului. În urmă cu o lună s-a schimbat canalizarea şi în locul asfaltului muncitorii au pus bolovani. Deşi reparaţia străzii a început în 2018, lucrările au tot întârziat din cauza proiectului care se tot modifică, se scuză autorităţile.

Cu cel mult 20 de kilometri pe oră. Aceasta este viteza maximă a maşinilor care circulă pe 31 August. Şi asta nu din cauza traficului aglomerat ci a bolovanilor de pe stradă ce ţin loc de asfalt.

La orele de vârf, soferii mai mult stau, decât merg. De mai bine de o lună de când a fost lăsată strada de izbelişte, conducătorii auto se plâng că pierd timp în trafic dar şi banii pe care îi dau la service-urile auto.  

Trotuarele au avut exact aceeaşi soartă. Pietonii sunt nevoiţi să meargă în zig-zag pentru a ocoli găurile. Cel mau greu le este bătrânilor care vin la Policlinica nr.1 şi mamelor cu bebeluşi în landou. 

Strada 31 August a intrat în reparaţie încă din vara anului 2018. Suntem în 2020 iar totul arată ca după bombardament.

Responsabilii de la Direcţia Transport spun că porţiunile de drum nu au fost asfaltate de compania responsabilă de lucrări pentru că, în contract nu a fost prevăzută această obligaţie. Î

n plus, noul sistem de apeduct şi canalizare s-ar afla în perioada de testare. Aceeaşi scuză au avut-o autorităţile şi toamna anului trecut, când muncitorii au săpat şi au lăsat neacoperite găurile pentru câteva săptămâni.

Reabilitarea străzii 31 August face parte dintr-un proiect ce prevede şi reparaţia altor două străzi din sectorul Centru. Valoarea totală a investiţiei este de 22 de milioane de euro, bani oferiţi de BERD şi BEI. Strada ar urma să fie reparată integral abia în toamna acestui an.

 
Similare
RECOMANDĂRI