Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În plină pandemie, ÎM „Spaţii Verzi" Chişinău a cumpărat flori de aproape 700 de mii de lei

În plină pandemie, întreprinderea municipală "Spaţii Verzi" a Primăriei Chişinău a cumpărat flori de aproape 700 de mii de lei. Informaţia a fost confirmată pentru TVR MOLDOVA chiar de şeful întreprinderii, Sergiu Carp. Potrivit acestui, florile au fost achiziţionate pentru înfrumuseţarea oraşului.

În timp ce, Primăria Chişinău şi-a deschis cont pentru donaţii de la cetăţeni pentru a cumpăra echipament de protecţie în lupta cu COVID-19, cei de la Spaţii Verzi, au încheiat, în luna martie, două contracte privind achiziţia de flori, în valoare de 690 de mii de lei. Întrebat cât de necesare sunt acum în perioada de criză economică generată de pandemie, şeful întreprinderii a găsit un răspuns.

„Eu cred că florile sunt necesare, dar pur şi simplu contractul e încheiat, oamenii au procurat seminţe, au suporat cheltuile. Ele de acum sunt. Mâine, poimâine trebuie să începem a le lua. La sfârşitul lunii, noi trebuie să le luăm”, A SPUS SERGIU CARP, şeful Întreprinderii municipale "Spaţii Verzi".
 
Florile vor plantate în parcurile şi scuarurile din Chişinău. Nu prea ne putem bucura de ele pentru că nu putem ieşi din case. În plus, nu prea are cine să le ude pentru că banii de irigaţii au fost blocaţi.
 
„Bugetul a fost revăzut şi multe lucruri care au fost planificate, pentru acest an, ne-am refuzat de ele. Iată chiar dacă să luăm chiar şi irigarea în parcul Catedralei – 3 milioane de lei. Chiar şi nişte lucrări care se făceau în fiecare an, curăţatul stufului din lacuri, tot aşa, ne-am refuzat. Şi multe altele”, a precizat SERGIU CARP, şeful Întreprinderii municipale "Spaţii VerzI.
 
Intreprinderile de stat au mai fost criticare pentru achizitii nechibzuite acum când banii ar trebui redirecţionaţi pentru sistemul sanitar aflat în criză. S-au alocat peste 4 milioane de lei pentru o fintina arteziana, iar altii au vrut să-şi cumpere covoare de sute de mii de lei pentru birouri şi holuri.
 
Similare
RECOMANDĂRI