IGSU, despre cauza preliminară a exploziei din Sîngerei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

IGSU, despre cauza preliminară a exploziei din Sîngerei

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă continuă monitorizarea situaţiei în urma deflagraţiei produse într-o casă de locuit de pe strada George Coşbuc din oraşul Sîngerei.

Potrivit primelor cercetări efectuate la faţa locului de către specialişti, se presupune că explozia ar fi putut izbucni în urma acumulării de gaze naturale. În procesul de deblocare a ruinelor şi de căutare a sinistraţilor, salvatorii au evacuat trei butelii de gaz de tip propan butan.

Mai mult, potrivit primelor investigaţii în casă era instalată o coloană alimentată la gaze. În continuare la faţa locului lucrează specialiştii pentru elucidarea tuturor circumstanţelor de producere a deflagraţiei.

Amintim că o deflagraţie a avut loc aseară, într-o casă de locuit de pe strada George Coşbuc din oraşul Sîngerei. În acest sens angajaţii IGSU au desfăşurat contra cronometru operaţiunea de salvare şi recuperare a doi sinistraţi:  o femeie în vârstă de 61 de ani şi a unui bărbat în vârstă de 68 de ani. Un alt bărbat deblocat din ruine de echipele de intervenţie este decedat. Pentru lucrările complexe de salvare -deblocare în cadrul misiunii au acţionat 74 de angajaţi IGSU cu 20 unităţi de tehnică.
Similare
RECOMANDĂRI