Igor Şarov, despre criticile aduse preşedintelui Dodon şi ameninţările cu demiterea
Sursa foto:realitatea.md Vizualizari:

Igor Şarov, despre criticile aduse preşedintelui Dodon şi ameninţările cu demiterea

„Eu vreau să cred că pot să-mi permit să-mi expun un punct de vedere atunci când ai în spate un sistem educaţional, oamenii de cultură, sănătatea şi responsabilitatea cărora trebuie să mi-o asum”. Declaraţia aparţine ministrului educaţiei, culturii şi cercetării, Igor Şarov, şi a fost făcută după ce şeful statului Igor Dodon a menţionat că acesta ar putea fi demis în orice moment pentru critica pe care i-a adus-o.

De menţionat că, ministrul Igor Şarov, l-a criticat pe preşedintele ţării după ce acesta a publicat mai multe poze fiind într-o instituţie de învăţământ alături de câţiva elevi şi profesori, fără a purta mască de protecţie şi a păstra distanţarea socială.

„Eu nu pot să comentez spusele domnului preşedinte Dodon, fiindcă eu mi-am expus un punct al meu de vedere vizavi de acest subiect. Noi trăim într-un stat democratic, fiecare îşi expune punctul de vedere şi lăsăm la latitudinea cetăţenilor să judece în ce măsură am avut dreptate”, a declarat Igor Şarov în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

Pe lângă criticile aduse preşedintelui, ministrul s-a arătat deranjat de un eveniment care a avut loc în Gimnaziul din satul Hiliuţi, raionul Făleşti, unde a fost inaugurat un veceu, fiind implicaţi mai mulţi politicieni, reprezentanţi ai instituţiei de învăţământ, dar şi doi elevi, fără respectarea normelor anti COVID-19.

„Am făcut o sesizare la Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică prin care am solicitat pedepsirea contravenţională. Este strigător la cer şi noi vom curma orice acţiuni de acest gen. Eu, în calitate de ministru, nu voi permite niciun fel de propagandă electorală pe teritoriul şcolii. Cu atât mai mult că nu este vorba numai de campania electorală şi folosirea şcolii”, a adăugat Igor Şarov.

În urma celor două evenimente, ministrul a precizat că acţiunile respective reprezintă o încălcare a deciziilor ANSP, iar instituţia pe care o conduce a emis un ordin prin care interzice accesul în instituţiile de învăţământ a persoanelor străine şi organizarea activităţilor care nu au tangenţă cu procesul educaţional.
Similare
RECOMANDĂRI