Igor Dodon încearcă să dea un ultimatum: Mai aveţi două săptămâni, doar două!
Sursa foto:rlive.md Vizualizari:

Igor Dodon încearcă să dea un ultimatum: Mai aveţi două săptămâni, doar două!

Igor Dodon spune că s-a adresat Curţii Constituţionale pentru a clarifica când poate să dizolve Parlamentul, conform legii.

„Suntem în premieră, in istoria modernă a Republicii Moldova, pe parcursul a 27 de ani de independenţă, când la expirarea a 3 luni de la alegeri parlamentare, la 2 luni de la şedinţa de constituire a Parlamentului, nu avem preşedinte al Parlamentului, nu avem majoritate. Vreau sa condamn egoismul politic si ambiţiile exagerate ale unor deputaţi si grupuri parlamentare. Cetăţenii RM aşteaptă rezultate aşteaptă crearea majorităţii parlamentare, ca deputaţii să se apuce în sfârşit de lucru”, a delcarat Igor Dodon în cadrul briefingului.
 
„Sau vă apucaţi de lucru, creaţi majoritate parlamentare, alegeţi conducerea Parlamentului, mergeţi la alegerea Guvernului, sau recunoaşteţi că ambiţiile nu vă permit să găsiţi limbă comună şi mergeţi la alegeri anticipate”, a declarat Dodon. 

Şeful statului spune că s-a adresat astăzi la Curtea Constituţională pentru a clarifica termenul limită legal după care poate fi dizolvat Parlamentul:
 
„Când se încep acele trei luni: de pe data de 9, când au fost aprobate rezultatele alegerilor, sau de pe 21 martie, când a fost prima şedinţă de constituire?”, se întreabă Igor Dodon. 

La final de briefing, preşedintele a încercat să dea un ultimatum deputaţilor:
 
„Mai  sunt două săptămâni, doar două. Dacă în aceste două săptămâni nu găsiţi limbă comună, atunci voi fi nevoit să dizolv Parlamentul, iar deputaţii să-şi asume consecinţele”.

Amintim că pe 24 februarie 2019 au fost alegeri parlamentare în Republica Moldova. În urma rezultatelor, deputaţii aleşi au ajuns într-un impas de creare a unei majorităţi parlamentare. Au fost organizate câteva întâlniri şi tentative de negociere între ACUM şi PSRM, însă de fiecare dată acestea au eşuat. 

Ieri, blocul ACUM a trimis o invitaţie către PSRM de a convoca o şedinţă specială a Parlamentului, în timpul căreia urma să fie aleasă conducerea Legislativului şi să fie votat aşa-zisul pachet de legi anti-oligarhic, însă tentativa a eşuat, întrucât PSRM a considerat că propunerea blocului ACUM  este nefondată şi nu merită să fie luată în considerare.
Similare
RECOMANDĂRI