Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Haos şi multă gălăgie la Curtea de Apel din Cahul, unde a fost o nouă şedinţă de judecată în cazul lui Ilan Şor

A fost astăzi haos şi multă gălăgie la Curtea de Apel din Cahul, unde a fost o nouă şedinţă de judecată în cazul lui Ilan Şor. Au fost aduşi în mod organizat mai mulţi protestatari care au cerut demisia preşedintelui Igor Dodon şi transmiterea online a tuturor şedinţelor de judecată. Deputatul Marina Tauber a cerul insistent judecătorilor să permită jurnaliştilor să filmeze procesul. Într-un final, magistraţii au dispus ca şedinţa să nu mai fie publică şi au evacuat sala.

Protestarii şi-au dorit să intre în sala de judecată, dar au fost opriţi de poliţişti pentru că nu s-ar fi respectat regulile de prevenţie. Organizatorii mitingului au avut grijă să ofere măşti de protecţie şi au rugat oamenii să păstreze distanţa socială. Protestatari au avut şi pancarte, pe care era scris că cer o justiţie corectă în dosarul lui Ilan Şor. Ei au cerut ca şedinţele să fie transmise live.

Deşi a fost emisă o decizie a Parlamentului prin care s-a hotărât ca toţi deputaţii să intre în autoizolare, Marina Tauber a fost la protest fără mască şi nici nu a respectat distanţa fizică. 

"Sunt deputat în Parlament şi sunt împinsă de angajaţi ai MAI. Presa are acces la libera informaţie", a spus Marina Tauber.

Ilan Şor este judecat într-un dosar ce vizează furtul de la BEM, Banca Socială şi Unibank. El a fost condamnat de prima instanţă la şapte ani şi şase luni de închisoare. Ilan Şor a părăsit ilegal teritoriul Republicii Moldova şi pe 30 iulie 2019 a fost dat în urmărire internaţională. 
Similare
RECOMANDĂRI