Grădiniţă din oraşul Nisporeni, renovată graţie suportului Guvernului României
Sursa foto:albasat.md Vizualizari:

Grădiniţă din oraşul Nisporeni, renovată graţie suportului Guvernului României

După 50 de ani de activitate, grădiniţa Licurici din oraşul Nisporeni, va beneficia de pavilioane de joacă pentru copii. Cu suportul Guvernului României, dar şi cu contribuţia Administraţiei Publice Locale, teritoriul grădiniţei va fi înfrumuseţat cu patru pavilioane reparate capital, pentru a crea condiţii optime de dezvoltare multilaterală a copiilor.

Potrivit Albasat TV, directoarea grădiniţei, Raisa Ciochina, se arătă mândră de aceste realizări şi speră că nu este ultimul proiect de colaborare şi suport din partea Guvernului de la Bucureşti.

„După atâta aşteptare, în sfârşit s-a început şi proiectul în instituţia noastră. Proiectul constituie 182 624 de lei şi este finanţat de către Guvernul României şi APL. Suntem recunoscători faţă de Guvernul României, pentru că, într-adevăr, în condiţiile în care suntem, nu ne permite bugetul ca să acoperim cheltuielile cerinţelor actuale şi atunci sigur că este binevenit", a menţionat Raisa Ciochina.

Educatorii apreciază noile condiţii, mărturisind că de mult era timpul să se facă aceste schimbări.

„Noi vrem să mulţumim Guvernului României pentru ajutor şi aşteptăm cu nerăbdare să revenim la serviciu. Să vedeţi ce schimbări vor fi la noi. O să avem căsuţe la care să vină copiii cu nerăbdare. Până acum, căsuţele erau într-o stare dezastruoasă, dar după proiectul implementat, cu ajutorul României, sperăm să fie totul frumos şi copiii să se simtă mult mai bine, să aibă un loc special unde să se relaxeze, să se joace. Cu ajutorul proiectelor acestea, înaintăm şi noi cu educaţia copiilor. Era totul vechi, grădiniţa la anul face 50 de ani, atunci erau toate construite, aşa cosmetic, s-a făcut reparaţie, dar în general era şi timpul şi momentul de a face o reparaţie", au spus educatorii pentru Albasat TV.

Pavilioanele vor fi renovate capital. Scheletul de fier va fi reînnoit, iar la unele schimbat capital. Foaia de ardezie va fi înlocuită cu ţiglă metalică, iar podeaua va fi integral din lemn. Grădiniţa Licurici din oraşul Nisporeni se va deschide după incheierea lucrărilor de reparaţie, după cum a precizat administraţia instituţiei.​​​​​​​
Similare
RECOMANDĂRI