FOTO. Inundaţii în România: Un pârâu a ieşit din matcă în Covasna. Zeci de gospodării sunt afectate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

FOTO. Inundaţii în România: Un pârâu a ieşit din matcă în Covasna. Zeci de gospodării sunt afectate

Un număr de 35 de gospodării din Iarăş, judeţul Covasna, au fost inundate, după ce, în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, pârâul care traversează satul a crescut mult şi a ieşit din matcă. Viitura a afectat şi un pod, trei stâlpi şi trei fântâni scrie mediafax.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna a anunţat că, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, a avut loc o viitură pe cursul pârâului Iarăş, provocată de precipitaţiile abundenteINUNDAŢII în ţară: Un pârâu a ieşit din matcă în Covasna. Zeci de gospodării sunt afectate

”Conform datelor furnizate de primăria Hăghig, în urma fenomenelor periculoase din cursul nopţii, urmare a ploilor torenţiale, pârâul Iarăş a ieşit din matcă sub formă de viitură şi a afectat 35 de gospodării, un pod, trei fântâni şi trei stâlpi”, potrivit ISU Covasna.

Situaţia este gestionată de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă.

Echipaje ale distribuitorului de energie electrică au intervenit, de asemenea, pentru remedierea situaţiei, după ce au fost pobleme cu un stâlp de electricitate tot în Iarăş.

Echipaje ale ISU Covasna intervin de opt zile în localităţile Băcel şi Lunca Mărcuşului, afectate grav de inundaţii. Pompierii evacuează apa din gospodăriile oamenilor.

Judeţul Covasna este sub avertizare cod portocaliu de ploi puternice.

Similare
RECOMANDĂRI