Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fostul lider interlop, Mihail Aizin, decorat săptămâna trecută de Igor Dodon a primit, în ultimii 15 ani, mai multe distincţii bisericeşti

Fostul lider interlop, Mihail Aizin, decorat săptămâna trecută de preşedintele Igor Dodon cu ordinul "Gloria Muncii", a primit, în ultimii 15 ani, mai multe distincţii bisericeşti. În majoritatea cazurilor, Aizin a fost decorat la iniţiativa sau la recomandarea episcopului de Edineţ şi Briceni, Nicodim.

Potrivit portalului anticorupţhttp://ie.md, pe 1 mai 2005, patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Aleksei II, i-a conferit lui Mihail Aizin Ordinul "Sf. Serafim de Sarov", gradul III, în baza unui recomandări a mitropolitului Chişinăului şi Întregii Moldove, Vladimir.

Pe 24 aprilie 2010, tot la recomandarea lui IPS Vladimir, mitropolitul Kievului şi al Întregii Ucrainei i-a acordat lui Aizin Ordinul "Sf. Iaroslav cel Înţelept", cităm "în semn de înaltă apreciere a eforturilor constante depuse la renaşterea şi promovarea valorilor ortodoxe ale popoarelor frăţeşti din Ucraina şi Republica Moldova".

O altă distincţie bisericească i-a fost înmânată Mihail Aizin la 10 februarie 2011, cu ocazia sfinţirii unui supermarket, inaugurat la Anenii Noi. Episcopul de Edineţ şi Briceni, Nicodim, l-a mai decorat pe fostul lider interlop cu Diploma Arhierească pentru "sprijinul acordat mai multor mănăstiri şi biserici de mir din cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova". Anul 2013 i-a adus fostului interlop o nouă distincţie bisericească. La recomandarea a aceluiaşi episcop de Edineţ şi Briceni, mitropolitul Kievului şi al Ucrainei l-a decorat pe Aizin cu Ordinul "Sfântul Apostol Andrei cel Întâi Chemat".

Pe 4 septembrie 2019, Mihail Aizin a primit incă o decoraţie. Nicodim i-a înmânat fostului interlop Medalia "Sfântul Dreptul Nicodim". Aizin este deseori elogiat pe portalul Eparhiei de Edineţ şi Briceni. Cităm "Omul de afaceri Mihail Aizin este un fiu credincios al Bisericii Ortodoxe din Moldova, care sprijină şi susţine în mod constant spiritual şi material credinţa noastră ortodoxă strămoşească.

În semn de apreciere pentru toată activitatea sârguincioasă desfăşurată spre binele şi întru mărirea Bisericii Ortodoxe, domnia sa a fost decorat şi anterior cu înalte distincţii bisericeşti", se arată într-un comunicat publicat pe site-ul http://eparhia-edinet.md Portalul http://anticoruptie.md a scris luni că Igor Dodon l-a decorat pe Mihail Aizin cu Ordinul "Gloria Muncii".

Peste câteva ore, şeful statului a declarat că nu îl cunoaşte pe Mihail Aizin, aşa cu cunoaşte multe alte persoane pe care le decorează. Candidaţii pentru distincţiile de stat sunt selectaţi şi propuşi de diferite comisii.

Între timp, deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari a făcut o interpelare către secretarul general al aparatului preşedintelui, prin care solicită informaţii privind meritele pentru care Mihail Aizin a fost decorat cu ordinul Gloria Muncii şi cine anume l-a propus pentru această distincţie.
Similare
RECOMANDĂRI