Fisc a verificat modul de formare a preţurilor la produsele social importante
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fisc a verificat modul de formare a preţurilor la produsele social importante

Serviciul Fiscal de Stat a efectuat peste 1500 de verificări, în perioada 1 martie - 30 iunie 2020, ce ţin de preţurile de comercializare a produselor social importante, la unităţile comerciale a produselor alimentare şi farmacii/depozite farmaceutice.

În rezultat au fost stabilite 179 cazuri de încălcare a prevederilor modului de formare a preţului prin depăşirea adaosului comercial aplicat stabilit de legislaţia în vigoare.

La 125 contribuabili controlul fiscal a fost definitivat, fiind stabilit venit ilicit obţinut ca rezultat al depăşirii adaosului comercial admisibil în sumă totală de 183 326 lei.

Pentru încălcările admise suma venitului ilicit obţinut este încasat la buget, inclusiv urmând a fi aplicată amendă în mărime de 100% din suma venitului ilicit calculat.

Serviciul Fiscal de Stat atenţionează că, săptămânal vor fi desfăşurate acţiuni de control la agenţii economici din domeniile anterior menţionate, în vederea stabilirii modului de respectare a prevederilor Hotărârii Guvernului nr.774 din 20 iunie 2016.

Similare
RECOMANDĂRI