FISC: 23 cazuri de majorare a adaosului comercial în magazine alimentare şi farmacii, depistate
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

FISC: 23 cazuri de majorare a adaosului comercial în magazine alimentare şi farmacii, depistate

Serviciul Fiscal de Stat a efectuat 164 controale fiscale, inclusiv 43 controale fiscale pe parcursul săptămânii curente.

În rezultatul acestora au fost stabilite 23 cazuri de încălcare a prevederilor Hotărârii, fiind stabilite cazuri de majorare a adaosului comercial cu o depăşire de la 0,6 % până la 8,36 % pentru produsele alimentare (hrişcă, lapte, unt, orez) şi cu o depăşire de la 9,76 % până la 25,12 % la produsele farmaceutice (mănuşi medicinale, dezinfectanţi).

La cazurile depistate vor fi aplicate sancţiuni, conform legislaţiei în vigoare.

Serviciul Fiscal de Stat atenţionează că săptămânal vor fi desfăşurate acţiuni de control la agenţii economici din domeniile anterior menţionate în vederea stabilirii modului de respectare a prevederilor Hotărârii.

Serviciul Fiscal de Stat, efectuiază controlae în scopul verificării respectării prevederilor Hotărârii Guvernului nr.774 din 26 iunie 2016 cu privire la preţurile de comercializare a produselor social importante, permanent întreprinde acţiuni de verificare a contribuabililor ce practică genul de activitate comerţ cu amănuntul al produselor farmaceutice şi comerţ cu amănuntul/ridicata al mărfurilor social importante, scrie radiochisinau.md

Similare
RECOMANDĂRI