Experţi ucraineni vor descifra cutiile negre ale avionului din Republica Moldova prăbuşit în Coasta de Fildeş
Sursa foto:RFI Vizualizari:

Experţi ucraineni vor descifra cutiile negre ale avionului din Republica Moldova prăbuşit în Coasta de Fildeş

Cutiile negre ale aeronavei AN 26-100, preluate în urma accidentului aeronautic din 14 octombrie 2017, vor fi expediate de către autorităţile din Coasta de Fildeş săptămâna aceasta la Kiev pentru descifrare.

Decizia a fost luată în urma vizitei la faţa locului a grupului de experţi din cadrul Autorităţii Aeronautice Civile al Republicii Moldova.

Grupul de experţi a evaluat, în cadrul vizitei, epava aeronavei, înregistrarea convorbirii cu dispeceratului, echipamentul etc. Astfel, s-a constatat că, reieşind din tipul de echipament instalat la bordul aeronavei, la moment Uzina Antonov din Kiev deţine aparatajul necesar pentru descifrarea datelor, care va fi gata în cca 4 săptămâni.

În baza descifrărilor de pe cutiile negre ale aeronavei, dar şi a datelor acumulate până în prezent în urma investigărilor la faţa locului, autorităţile din Coasta de Fildeş vor elabora un raport preliminar pe accident. La definitivarea raportului vor participa cu asistenţă şi experţii Autorităţii Aeronautice Civile al Republicii Moldova, care vor pleca din nou la faţa locului.

După prezentarea raportului preliminar pe accident, AAC al Republicii Moldova va elabora un set de recomandări pentru companiile care exploatează acest tip de aeronave.
Similare