Expert: Întreaga schemă de liberalizare a pieţei energetice din Republica Moldova este prezentată în Acordul de Asociere
Sursa foto:moldova.org Vizualizari:

Expert: Întreaga schemă de liberalizare a pieţei energetice din Republica Moldova este prezentată în Acordul de Asociere

Schema de liberalizare a pieţei energetice din Republica Moldova este prezentată detaliat în Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Documentul fixează lista actelor care trebuie aprobate, modul în care trebuie să fie efectuate ulterior procesele de deschidere a pieţei pentru investitori.

Declaraţia a fost făcută de expertul Dorin Duşciac la postul de televiziune 10TV, transmite IPN. „Dacă ne vom respecta angajamentele pe care ni le-am asumat, atunci liberalizarea pieţei şi modernizarea infrastructurii va deveni o realitate, nu doar un lucru dorit şi declarat de politicieni”, a spus Dorin Duşciac, cercetător la Comisariatul pentru Energie Atomică din Paris.

Dorin Duşciac susţine că în domeniul energetic Republica Moldova are restanţe importante care duc la faptul că în prezent accesul potenţialilor investitori pe piaţa energiei electrice să fie unul obstrucţionat. Pe de o parte, din motive politice şi, pe de altă parte, din lipsă de rentabilitate şi de interes, spune Duşciac.
Similare