Ex-procurorul Ivan Diacov: Ar trebui mai întâi să fie restructurat CSP şi apoi demis Eduard Harunjen. Alegerea membrilor CSP a semănat mai mult cu o petrecere
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ex-procurorul Ivan Diacov: Ar trebui mai întâi să fie restructurat CSP şi apoi demis Eduard Harunjen. Alegerea membrilor CSP a semănat mai mult cu o petrecere

Ar trebui mai întâi să fie reformat Consiliul Superior al Procurorilor şi apoi demis procurorul general Eduard Harunjen. De această părere este ex-procurorul municipiului Chişinău Ivan Diacov, invitat al emisiunii Punctul pe AZi. Fiindcă, după cum menţionează acesta, adunarea în care au fost aleşi membrii CSP, de acum câţiva ani, a fost organizată la Filarmonică şi a semănat mai mult cu o petrecere.

Deputatul Blocului ACUM Lilian Carp este de părere că preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon „şi-a luat o pauză de o zi două”, în vederea semnării decretului pentru destituirea din funcţie a procurorului general Eduard Harunjen, pentru a afla care va fi decizia Consiliului Superior al Procurorilor cu referire la acest caz. „Nu este exclus faptul că şi ei vor lua decizia de demitere a procurorului general Eduard Harunjen”.

Eduard Harunjen ar trebui să fie demis pentru modul în care a administrat instituţia în toţi aceşti trei ani, dar şi pentru numirea sa în funcţie care „a fost una ilegală”. „Acest procuror a fost numit prin fraudă. Acest procuror a îndeplinit comenzi politice”.

Deputatul ACUM mai menţionează că Eduard Harunjen poate fi demis doar de Consiliul Superior al Procurorilor. „Aşa sună legea”.

Ex-procurorul municipiului Chişinău Ivan Diacov susţine că ar trebui mai întâi ca Consiliul Superior al Procurorilor să fie reformat şi apoi să fie demis procurorul general. Fiindcă, după cum menţionează acesta, adunarea în care au fost aleşi membrii CSP de acum câţiva ani, a fost organizată la Filarmonică şi a semănat mai mult cu o petrecere. 

„Când au făcut adunarea aceea prima dată, la Filarmonică, ne-au grămădit, am votat noi repede, repede şi au enunţat: «Stimaţi colegi, până o să numărăm, iată la etajul doi acolo este masă, duceţi-vă să vă ocupaţi». Ne-am ridicat, dar acolo o masă: votcă, cognac, mâncăruri, Nataşa Gordienco, toţi artiştii din R. Moldova… Oameni buni, am băut şi-am «guleit» vreo cinci ceasuri. Când ne cheamă şi ne citesc votul, am rămas trăsniţi”, îşi aduce aminte Ivan Diacov.

Diacov nu a dorit să ofere detalii despre finanţarea acestei „adunări”, menţionând că „au finanţat cei care trebuiau”.

Totodată, ex-procurorul este de părere că ideea de a fi mărită componenţa CSP, de la 12 la 19 membri, precum a propus actuala guvernare, nu este una bună.

Puteţi urmări emisiunea în întregime, accesând acest link.

Similare
RECOMANDĂRI