Escrocherie pe Facebook. Un tânăr a fost reţinut după ce a păgubit mai multe persoane, care vindeau produse online
Sursa foto:politia.md Vizualizari:

Escrocherie pe Facebook. Un tânăr a fost reţinut după ce a păgubit mai multe persoane, care vindeau produse online

Un tânăr în vârstă de 20 de ani,  din  raionul Soroca, a fost reţinut de angajaţii Serviciului de investigare a fraudelor economice a Inspectoratului de Poliţie Soroca, fiind suspectat de comiterea mai multor escrocherii prin intermediul unei reţele de socializare. Victimele s-au dovedit a fi persoane care işi vindeau bunurile prin internet.

Poliţiştii au stabilit că barbatul practică această activitate de la începutul lunii iunie curent. Acesta contacta  persoanele care vindeau diferite bunuri (haine, accesorii etc.) prin intermediul Facebook, sub pretextul achiziţionării acestora. Acesta spunea că se află peste hotare şi că va transfera banii. În cadrul discuţiilor, acesta solicita victimelor datele bancare ale cardurilor, pentru a transfera banii. 

După ce obţinea datele de pe card, acesta spărgea parolele şi extrăgea banii de pe contul victimelor. 
 
Audiat de poliţişti, bărbatul şi-a recunoscut vina în comiterea a patru  cazuri de acest fel, iar suma totală a prejudiciului fiind estimată la  42.100 de lei. Din banii sustraşi bărbatul, şi-a procurat telefoane mobile, notebook şi o motocicletă.
 
În acest caz  a  fost iniţiată o cauză penală pentru escrocherie, suspectul fiind cercetat în stare de libertate. Dacă va fi fi găsit vinovat, acesta riscă închisoare de până la 3 ani.
 
În acest sens,  Poliţia  atenţionează cetăţenii care vând sau cumpără  diferite bunuri de pe site-uri sau reţele de socializare să atragă o atenţie sporită atunci când fac tranzacţiile, pentru a nu cădea victima unor escroci. 
Similare
RECOMANDĂRI