ACTUALITATE

După mai mulţi ani de muncă în Italia, a revenit acasă şi şi-a deschis o patiserie. Povestea Lilianei Condrea

Delicii italiene, pregătite cu mult suflet la Soroca. Este vorba despre o mică patiserie deschisă de Lilia Condrea. După mai mulţi ani lucraţi în Italia, femeia a decis să se reîntoarcă acasă şi să iniţieze o mică afacere. Fiind pasionată de dulciuri, nu a stat mult pe gânduri şi a deschis patiseria.

Am surprins-o pe Lilia Condrea trudind cu multă dăruire în mica sa patiserie. E o încăpere nu prea mare din cadrul Incubatorului de afaceri din Soroca. Acolo sunt pregătite cele mai delicioase dulciuri şi biscuiţi din Soroca.

Ca şi alte mii de cetăţeni ai R. Moldova, Lilia Condrea a muncit ani la rând în Italia. Gustul fin al dulciurilor italiene a îndemnat-o să urmeze mai multe cursuri de patiser. Apoi, dorul de casă a adus-o în oraşul natal, la Soroca. Aici şi-a început mica afarece. Toate ducliurile sunt făcute în baza reţetelor italiene, dar cu ingrediente moldoveneşti.
 
Munceşte cu multă dăruire. Intră în patiserie dis de dimineaţă şi pleacă acasă târziu, după miezul nopţii, doar pentru a satisface gustul şi celor mai pretenţioşi clienţi.

Visele Liliei Condrea nu se opresc aici. Şi-ar dori să deschidă şi o linie de fabricare a pastelor, tot după reţetele tradiţionale italiene. Din lipsă de bani însă, ideea rămâne doar pe hârtie, dar nu pentru mult timp, speră femeia.