Doi oameni au fost răniţi de o avalanşă în Munţii Făgăraş
Sursa foto:youtube Vizualizari:

Doi oameni au fost răniţi de o avalanşă în Munţii Făgăraş

”În masivul Făgăraş, zona Capra, s-a produs o avalanţă, două persoane dintr-un grup de cca 15 persoane fiind surprinse de alunecarea de zăpadă, suferind afecţiuni medicale. Intervin salvamontiştii din Sibiu şi Argeş si un elicopter SMURD pentru extragerea persoanelor accidentate. Salvamontistii au pregatită şi o targă de transport pe zăpadă în situaţia în care recuperarea şi evacuarea celor doi nu se poate face cu elicopterul”, a anunţat Dispeceratul Naţional Salvamont din România pe pagina sa de Facebook.

Avalanşa s-a produs în apropierea Refugiului Salvamont Argeş, la intrarea într-un tunel.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat la Realitatea TV la ora 15.00 că intervenţia este în desfăşurare.

”Sunt doi răniţi şi trei persoane care trebuie evacuate din zonă. Un elicopter SMURD dotat cu troliu de salvare pentru recuperarea răniţilor este pe drum. Persoanele sunt foarte conştiente. Unele prezintă leziuni care le împiedică să se deplaseze”, a spus Arafat. 

Salvamontiştii avertizează că temperaturile foarte ridicate de ieri şi astăzi favorizează producerea avalanşelor în majoritatea masivelor din România.

Similare