Doi jurnalişti greci au fost reţinuţi la Aeroportul Chişinău. Au fost eliberaţi abia după implicarea Ambasadorului Greciei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Doi jurnalişti greci au fost reţinuţi la Aeroportul Chişinău. Au fost eliberaţi abia după implicarea Ambasadorului Greciei

Doi jurnalişti de investigaţie din Grecia, Aggelos Provolisianos şi Vangelis Triantis, au fost reţinuţi, miercuri seara, de Poliţia de Frontieră la Aeroportul Chişinău, şi luaţi la întrebări mai bine de jumătate de oră. Aceştia au fost anunţaţi de poliţişti că nu le este permis accesul în ţara noastră întrucât nu au acreditare pentru a-şi desfăşura activitatea jurnalistică. Cei doi au fost eliberaţi abia după implicarea Ambasadorului Greciei în Moldova, cu sediul la Kiev.

Jurnaliştii ne-au relatat că în timpul verificării paşapoartelor la Aeroport, au fost întrebaţi care este scopul aflării lor în Republica Moldova. „Le-am spus că suntem jurnalişti şi am venit în scop profesional. Ni s-a spus că nu avem permisiunea să intrăm în Republica Moldova şi că avem nevoie de acreditare pentru a desfăşura activitate jurnalistică. Apoi am fost invitaţi într-un oficiu în care am fost reţinuţi timp de 30-40 de minute”, au declarat jurnaliştii pentru portalul Anticoruptie.md. 

Abia după ce l-au contactat pe consulul Republicii Elene la Chişinău, Gheorghe Duca, dar şi după ce au anunţat Ministerul Afacerilor Externe al Greciei despre incident, jurnaliştilor greci li s-a permis să intre în Moldova. „Poliţiştii nu şi-au cerut scuze. Ne-au zis că de data asta avem noroc să ne permită să intrăm în ţară, însă data viitoare vom avea nevoie de acreditare”, au mai precizat Triantis şi Provolisianos.

Reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră de la Aeroportul Chişinău au declarat pentru Anticorupţie.md că a fost un control de rutină, cetăţenii greci fiind rugaţi să răspundă la mai multe întrebări. 

Aggelos Provolisianos, unul dintre cei doi jurnalişti din Grecia, este invitatul Clubului jurnaliştilor de investigaţie de joi, 14 martie, cu tema „Dosarul celei mai mari reţele de abuzatori de copii: Justiţia din Republica Moldova vs Justiţia din Grecia”. 

Similare
RECOMANDĂRI