Dodon, pentru presa din Rusia: Zvonurile despre o nouă dictatură în Republica Moldova sunt neîntemeiate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Dodon, pentru presa din Rusia: Zvonurile despre o nouă dictatură în Republica Moldova sunt neîntemeiate

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat într-un interviu pentru presa rusă că zvonurile despre o nouă dictatură în Republica Moldova sunt neîntemeiate, deoarece Guvernul Chicu este unul minoritar şi a fost susţinut de socialişti, care au 36 din 101 locuri în Parlament şi de democraţi.

Şeful statului mai spune că PSRM nu va face coaliţie cu PD, pentru că încă este un partid toxic pentru oricare guvernare comună.

Fiind întrebat de ce precedenta coaliţie dintre ACUM şi PSRM a durat atât de puţin, acesta a răspuns că nici el, şi nici socialiştii nu au vrut să distrugă această coaliţie.

„Eram gata să sprijinim Guvernul Sandu, dar s-a dovedit a fi unul dintre cele mai ineficiente din istoria ţării”, a punctat şeful statului pentru Agenţia tass.ru.

Igor Dodon spune despre Guvernul Sandu că „a fost format în câteva ore în zilele crizei din iunie, iar personalul era foarte slab - majoritatea miniştrilor nu aveau nici experienţă de conducere, nici cunoştinţele necesare”.

Cât despre posibila intenţie a ex-premierului de a participa la viitoarele alegeri prezidenţiale, Dodon a declarat că acţiunile Maiei Sandu sunt previzibile.

„După ce a pierdut alegerile pentru primar, Nastase practic şi-a pierdut şansele de a deveni lider al forţelor de dreapta. La Sandu, şansele au crescut până acum. În această situaţie, ea va încerca să promoveze imaginea unui politician care dorea să lupte cu mafia, corupţia, dar căreia nu i s-ar fi permis. Din punctul de vedere al intereselor sale personale, poate fi un pas. E rău că nu s-a făcut în interesul oamenilor care şi-au legat speranţele de Guvern”, a menţionat acesta.

TVR MOLDOVA aminteşte că Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis de Parlament pe 12 noiembrie, cu votul a 63 de deputaţi. Pentru demiterea acestuia au votat deputaţii socialişti, dar şi cei din fracţiunea PDM.
Similare
RECOMANDĂRI