DOC. Treizeci de personalităţi ce au marcat istoria R. Moldova, decorate de preşedinta Maia Sandu cu „Ordinul Republicii”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

DOC. Treizeci de personalităţi ce au marcat istoria R. Moldova, decorate de preşedinta Maia Sandu cu „Ordinul Republicii”

Preşedintele Maia Sandu a semnat, astăzi, decretul prin care 30 de personalităţi din Republica Moldova sunt decorate cu „Ordinul Republicii”, cu prilejul celei de-a 30-a aniversări de la proclamarea Independenţei ţării, marcată în acest an.

Distincţia le-a fost conferită pentru contribuţia la promovarea imaginii Republicii Moldova în lume, pentru succesele profesionale atinse, precum şi pentru spiritul civic de care au dat dovadă şi implicarea plenară în viaţa societăţii.

De asemenea, „Ordinul Republicii” acordat astăzi este un semn de omagiu pentru o seamă de profesionişti şi personalităţi de excepţie care, deşi nu mai sunt în viaţă, au lăsat o urmă importantă în istoria ţării.

Pe lista laureaţilor se regăsesc oameni de cultură şi economişti, activişti civici şi primari, profesori şi cadre medicale, savanţi şi sportivi. Sunt talente care au dus faima ţării departe în lume ori care au muncit cu dedicaţie acasă pentru a salva vieţi, a forma generaţii şi a realiza proiecte inedite. Iar astfel - prin efort, tenacitate şi profesionalism - au schimbat Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI