DOC: Alexandr Stoianoglo este noul procuror general al Republicii Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

DOC: Alexandr Stoianoglo este noul procuror general al Republicii Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon a semnat decretul de desemnare a lui Alexandr Stoianoglo în funcţia de procuror general.

„Numirea Procurorului General este un moment mult aşteptat de către societate, în vederea depăşirii impasului atestat în raport cu instituţia procuraturii. Reiterez că, Republica Moldova, în perioada actuală nu îşi poate permite luxul menţinerii unei instituţii cheie în regim semi-funcţional”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.Amintim că la 28 noiembrie, Consiliul Superior al Procurorilor a decis ca Alexandr Stioanoglo să fie propus şefului statului pentru desemnarea în funcţia de procuror general.

„Acesta a fost acumulat cel mai mare punctaj, 74,22 puncte, din toţi cei patru candidaţi”, a spus Angela Motuzoc, preşedintele CSP.

Desemnarea procurorului general a stârnit scandal în coaliţia PSRM-ACUM ceea ce a dus la demisia Guvernului Sandu. 

Anterior şi liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, spunea că soarta procurorului general e decisă demult, iar acest concurs a fost o ficţiune pentru a prosti cetăţenii. Mai mult, potrivit lui Usatîi, câştigătorul de astăzi va fi Alexandru Stoianoglo.
Similare
RECOMANDĂRI