Doar jumătate din banii alocaţi pentru renovarea curţilor de bloc au fost valorificaţi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Doar jumătate din banii alocaţi pentru renovarea curţilor de bloc au fost valorificaţi

Pentru anul curent, pentru renovarea curţilor de bloc din capitală au fost alocaţi în jur de 20 de milioane de lei. Dintre aceştia, până în prezent, autorităţile au valorificat doar aproximativ 11 milioane de lei pentru lucrările de reparaţie a trotuarelor şi a căilor de acces în curţi, transmite IPN.

Şeful Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie, Adrian Boldurescu, a declarat la şedinţa operativă de la Primărie că din cei aproape 11 milioane de lei s-a reuşit reparaţia a circa 26 de mii de metri pătraţi. În medie, este preconizată repararea a încă peste patru mii de metri pătraţi. Cei mai mulţi bani au fost cheltuiţi în sectoarele Botanica, Buiucani şi Ciocana, unde şi suprafeţele renovate sunt mai mari.

Potrivit lui, lucrările sunt realizate în proporţie de 80%. Până acum au fost efectuate lucrări în curţile selectate în baza unui program elaborat la sugestia pretorilor. Propunerile care au fost adresate suplimentar urmează să fie incluse în programul pentru anul viitor.

Bugetele alocate pentru reparaţia curţilor de bloc variază între câteva sute de mii de lei şi ajung chiar şi până la două milioane de lei, în funcţie de suprafaţa curţii, suprafaţa asfaltului, a locurilor de parcare etc.

Primarul interimar al capitalei, Adrian Talmaci, le-a solicitat pretorilor de sector ca în cazul curţilor de bloc care au rămas nefinalizate să fie inspectate încă o dată, iar la necesitate serviciile municipale responsabile să intervină.

În total în fondul locativ municipal sunt în jur de o mie de curţi de bloc.

Similare
RECOMANDĂRI