Directorul serviciului de informaţii naţionale numit de Trump, acuzat că fost plătit de Vladimir Plahotniuc
Vizualizari:

Directorul serviciului de informaţii naţionale numit de Trump, acuzat că fost plătit de Vladimir Plahotniuc

Noul director al Serviciului Naţional de Informaţii din Statele Unite, Richard Grenell, recent numit în funcţie de preşedintele Donald Trump, ar fi acordat consultanţă pentru Vlad Plahotniuc, fostul lider democrat care a fugit din Republica Moldova şi a fost anunţat în căutare internaţională de autorităţile de la Chişinău.

Richard Grenell nu a făcut public faptul că ar fi încasat bani din partea politicianului moldovean acuzat de corupţie, scrie G4media.ro.

În 2016, Grenell ar fi scris câteva articole în apărarea oligarhului moldovean Vladimir Plahotnic, dar nu a făcut public faptul că a fost plătit pentru asta, după cum rezultă din documente şi mărturii.

Grenell nu s-ar fi înregistrat nici în Foreign Agents Registration Act (FARA), care obligă cetăţenii americani care lucreză pentru politicieni străini să raporteze acest lucru. FARA este legea pe baza căreia fostul manager de campanie al lui Trump, Paul Manafort şi Rick Gates au fost acuzaţi că au încălcat-o. (Manafort se află în proces, Gates a pledat vinovat). 

Sursa citată mai notează că nu este clar dacă articolele erau parte a contractului de consultanţă dintre Grenell şi Plahotniuc, dar notează că munca neplătită ar fi necesitat să fie raportată conform legii FARA, dacă a fost comandata sau de ea a beneficiat un politician străin.

Amintim că deputatul democrat Andrian Candu a confirmat că fostul lider democrat Vlad Plahotniuc şi familia acestuia se află pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, în pofida deciziei Departamentului de Stat de la Washington prin care lui Vlad Plahotniuc şi familiei sale i-a fost interzisă intrarea în SUA, dar şi posibilitatea de a prelungi viza.
 
Similare
RECOMANDĂRI