Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Din 37 de direcţii raionale ale Biroului Naţional de Statistică vor rămâne trei sau patru

O altă reformă bate la uşă. De această dată este vorba despre Biroul Naţional de Statistică din Republica Moldova. Dintre cele 37 de direcţii raionale vor rămâne doar trei sau patru, care se vor transforma în centrale. Peste două luni va fi prezentat un proiect de reorganizare a instituţiei, a anunţat astăzi şeful BNS, Vitalie Valcov, în cadrul raportului de activitate pe anul 2017.

Reorganizarea vine în contextul reformei administraţiei publice centrale, anunţă directorul Biroului Naţional de Statistică.
 
Pe parcursul anului 2017, angajaţii de la statistica au primit peste 4200 de cereri pentru date statistice şi au fost colectate peste 629 de mii de rapoarte. Tot anul trecut s-au prezentat, în sfârşit, rezultatele Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor, realizat în 2014.
 
În prezent este în plin proces de derulare un proiect în valoare de patru milioane de euro, finanţat de Uniunea Europeană.
 
Un alt obiectiv major este adoptarea bunelor practici europene în domeniu statisticii din Republica Moldova. În acest sens, sunt urmaţi paşii din Strategia de Dezvoltare a Sistemului Statistic Naţional 2016-2020. 
 
Similare
RECOMANDĂRI