Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Deputat PD, despre incidentele ce-l vizează pe Ştefan Gaţcan: Eu ştiu sigur că acest spectacol a avut un regizor

Episodul de azi, care a avut loc în jurul deputatului Ştefan Gaţcan, are, cu siguranţă, un regizor. De această părere este deputatul PD Monica Babuc, care a venit în cadrul emisiunii Punctul pe AZi cu o reacţie la evenimentele de astăzi, în condiţiile în care nici un deputat democrat, şi nici PD  nu a venit cu opoziţie oficială la acest subiect.

Totuşi, Monica Babuc nu doreşte să spună, deocamdată, şi cine este regizorul evenimentelor de astăzi: „Eu ştiu sigur că acest spectacol a avut un regizor, o să mi rezerv să-l numesc ceva mai târziu”.

Democrata Babuc spune că cea ce s-a întâmplat astăzi la Chişinău a fost „penibil” şi „face ca toată clasa politică să aibă de suferit, suplimentar la acel nume nu foarte bun pe care îl are la această oră”.

Vicepreşedintele Parlamentului declară că indiferent de fracţiunea din care ar fi ieşit  şi aderat Ştefan Gaţcan, modul în care s-a petrecut totul este „atât de regretabil”.

„Trebuie să vă spun cu o absolută sinceritate: M-am simţit penibil urmărind acest spectacol şi m-am simţit umilită în calitate de membru al Parlamentului R. Moldova”.

Totodată, Monica Babuc spune că Ştefan Gaţcan a fost supus presiunilor nu doar din partea PSRM-ului, ci şi din partea celor din Pro Moldova, iar aceste presiuni sunt „un târg urât de cumpărare a deputatului”.

„Că s-au făcut presiuni sunt, de asemenea, foarte sigură, doar că ele s-au făcut nu doar din partea PSRM, lucru pe care l-am văzut, evident, cu flash moburile la locul de muncă a domnului Gaţcan, la locul său de trai. Drpot săînţeleg un partid care a înaintat un candidat pe circumscriăţie, l-a susţinut, a investit în el, resursă umană, logistică, financiare, şi ca să se trezeasccu el, nici peste 2 şedinţe plenare, în altă formaţiune. Asupra domnului gaţan sau făcut presiuni mult mai înainte, mă refer la Pro Moldova”.

De cealaltă parte, deputatul Sergiu Sîrbu infirmă că Pro Moldova ar fi făcut presiuni asupra lui Ştefan Gaţcan.

TVR MOLDOVA aminteşte că ieri, 30 iunie, Ştefan Gaţcan a anunţat că părăseşte fracţiunea parlamentară a PSRM pentru a se alătura grupului Pro Moldova.  Câteva ore mai târziu, Pro Moldova a anunţat într-un comunicat de presă că, „au început ameninţările şi controalele la clinica privată fondată de Ştefan Gaţcan”. Deputaţii PSRM au protestat în faţa clinicii private pe care a fondat-o Ştefan Gaţcan, aducând o coroană, dar şi în faţa casei deputatului. Mai mult, deputatul a fost oprit forţat în trafic, fiind hărţuit şi ameninţat, spun cei din Pro Moldova.

Totul a luat o altă întorsătură astăzi, când PSRM anunţă într-un comunicat de presă că Ştefan Gaţcan a participat la şedinţa fracţiunii parlamentare a socialiştilor, că şi-a depus mandatul de deputat şi că va rămâne în echipa PSRM. „Fracţiunea PSRM a luat act de această decizie şi l-a încurajat pe Ştefan Gaţcan să participe cât mai activ în viaţa Partidului Socialiştilor”, se spune în comunicatul PSRM. 

De cealaltă parte, deputaţii Pro Moldova afirmă că Ştefan Gaţcan a fost „sechestrat de un grup de deputaţi socialişti şi obligat să semneze cererea de demisie”. De asemenea, cei din Pro Moldova au fost azi la sediul Preşedinţiei, afirmând că deputatul Gaţcan se află acolo, în contextul în care deputatul nu răspundea la apeluri de mai multe ore. Într-un final, Ştefan Gaţcan a postat un video, lângă o vie, în care a declarat că nu este sechestrat, „totul este ok... am nevoie de reabilitare”.
Similare
RECOMANDĂRI