Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Declaraţie: Lituania va fi una din ţările care va ajuta R. Moldova să primească mai multe doze de vaccin

Lituania va dona Republicii Moldova un lot de câteva mii de doze de vaccin împotriva Covid-19. Anunţul a fost făcut de premierul interimar, Aureliu Ciocoi şi ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, care se află într-o vizită oficială la Chişinău.

După întrevederea cu premierul interimar, oficialul lituanian a declarat că Lituania va sprijini Republica Molodva în campania de luptă anti-covid.

SINCRON GABRIELIUS LANDSBERGIS, ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei: „Promit că Lituania va fi una din ţările care va ajuta Republica Moldova să primească mai multe doze de vaccin, pentru a ajuta la redresarea situaţiei pandemice din ţară”. 

SINCRON AUREL CIOCOI, premier interimar al Republicii Moldova: „Eu confirm că, într-adevăr noi am convenit ca Republica Moldova să beneficieze de o tranşă de vaccinuri pe care Lituania le va dona ţării noastre în timpul apropiat. Lucru care va permite completarea stocului de anticovid în Republica Moldova. Şi lucru pentru care vreau să-i mulţumesc personal domnului ministru.”


Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Republica Lituania au fost stabilite din anul 1992, iar până în prezent au fost semnate şi sunt în vigoare circa 50 de acorduri bilaterale.
 
Similare
RECOMANDĂRI