Daniel Ioniţă: România este cel mai vocal avocat al susţinerii parcursului european al Republicii Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Daniel Ioniţă: România este cel mai vocal avocat al susţinerii parcursului european al Republicii Moldova

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă declară că relaţiile speciale dintre România şi Republica Moldova se bazează pe comunitatea de limbă, istorie şi tradiţii. A apreciat că România este poate cel mai vocal avocat al susţinerii parcursului european al Republicii Moldova, ca modalitate sigură de implementare a standardelor democratice. Ioniţă, a participat joi, 12 iulie 2018, la evenimentul “Republica Moldova-România. Investiţii, comerţ, finanţare. Idei pentru creştere”, organizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu Banca Transilvania şi Victoriabank.

În intervenţia sa a menţionat că România, ca obiective strategice, urmăreşte cu consecvenţă şi seriozitate să susţină şi să promoveze interesele oamenilor de afaceri români, a capitalului românesc în Republica Moldova, precum şi să contribuie la îmbunătăţirea climatului investiţional originar din România în Republica Moldova. Interesul manifestat de companiile româneşti pentru piaţa Republicii Moldova este reflectat de asemenea şi prin crearea Asociaţiei Investitorilor din România în Republica Moldova. Ambasadorul României i-a invitat pe toţi cei interesaţi să se înscrie în această asociaţie profesională, putând astfel beneficia de o serioasă expertiză de operare pe piaţa din Republica Moldova, câştigată prin trudă de membrii asociaţiei, dintre care unii activează aici de peste 20 de ani.

“Avem cu toţii nevoie de modele de bune practici, în care să fie respectate pe deplin principiile responsabilităţii sociale corporative şi care să contribuie în mod decisiv la susţinerea Acordului de Asociere al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, inclusiv la implementarea componentei sale de liber schimb - DCFTA. De asemenea, cred că orice investitor străin serios are nevoie, înainte de a investi pe un nou spaţiu, de două plase de siguranţă. Una de natură legislativă – care presupune nu numai un set stabil de legi clare şi predictibile, dar şi o justiţie independentă, care să funcţioneze transparent, corect şi imparţial, iar altă plasă de siguranţă de natură financiară – adică un sistem bancar sănătos şi concurenţial, care să-ţi securizeze investiţia” a menţionat ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă.
 
Similare
RECOMANDĂRI